Алпер Чочев – човекът, който живее, за да прави хората щастливи

Актьорът Алпер Чочев е от малкото хора, които живеят, за да правят другите щастливи. Харизмата, която притежава 23-годишният севлиевец така силно те завладява, че не ти се иска разговорът с него да свършва. За себе си казва, че работи, за да накара хората да се усмихват малко по-често в сивото ежедневие. Има повече от 50 хиляди последователи в социалните мрежи и е известен със забавните си клипове и мисли. Завършил е специалност „Национална сигурност“, живее и работи в София. Срещаме се с него, за да разберем как момчето от малкия град се превърна в любимец на цяла България и с какво ще зарадва феновете си.

Малко млади хора днес се занимават с кино. Как започна ти?

Преди време играех в театъра в Севлиево. Всъщност, първата ми роля беше в един скеч на празника на ПМГЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ и спечелих първа награда. Тогава дойде режисьорът на театъра Никола Узунов, от когото много съм научил и много му дължа, и ме покани да играя. Аз обаче се вълнувах от фитнес и си мислех, че театърът е много скучен за мен, и му отказах. Класната ми Станислава Маринова много настояваше да опитам, аз и затова я обичам, ако не беше тя, нямаше никога да стана актьор. После един от героите в постановката се беше разболял и г-н Узунов ме помоли да го заместя. Каза ми ела, имаш само две думички, нищо друго не искаме от теб /смее се/. Много се притеснявах, имаше сигурно 200 човека, но когато се отвориха колисите, се почувствах невероятно. Страхът ми мина и си казах – това искам да правя.

А защо започна да снимаш клипове?

Искам постоянно да съм на сцената, но в залата в театъра не виждах много млади хора. Тогава реших, че искам да направя нещо, което да върне младите в театралната зала. Взех си телефона, исках някой да ме снима, но просто нямаше кой и сам се снимах. После говорих с Ники Вълев и направихме първия клип, изцяло на шега. Аз бях в някаква еуфория, от шега, клипът имаше над 300 хиляди гледания. Много учихме и вече мога да кажа, че снимаме професионално. Когато напусках Севлиево хората ме попитаха какво ще правя в София. На всички им казах, че отивам да стана голям актьор.

Каква е причината младите не ходят на театър?

Когато обсипват телевизионния екран с евтини филми и риалити, пълнят съзнанието на хората с глупости от малки, и после, когато те отидат да гледат Шекспир, си казват – каква е тази тъпотия. Така е, защото израстват с нискоморални предавания. Реших да правя клипове, за да мога да представя абсурден хумор, нещо, което е преувеличено.

Клиповете ти имат хиляди гледания, как се раждат идеите за тях?

Имам 50 клипа и 50 хиляди последователи в социалните мрежи. Най-популярният е с певицата Диона и има повече от 3,5 мил. гледания. Клипът се казва „Как се събуждат мъжете и жените“. Стана най-гледаният скеч в България, защото много се забавлявахме докато снимахме и това се отрази върху клипа, и хората го приеха с усмивка.

Всичко е по истински събития. Идеята за този дойде, когато един ден Диона ми разказа как сутрин приятелят й се грижи за нея, а тя като стане е фурор. Тогава си казах, че идеята е много яка и трябва да го направим. /Гледайте видеото https://www.facebook.com/chocheev/videos/327132094381311/

Коя е най-интересната ти случка?

Правихме един клип за покемони, снимахме го тук, в Севлиево. Видяхме един човечец с кон и каруца. Аз тръгнах да ги гоня, кучето му след мен, човекът се изплаши, абе изобщо стана…

Как реагират хората, когато те срещнат по улицата?

Радват се, то и аз се радвам с тях, дори много се притеснявам. Децата искат да се запознаят и да се снимат. Много е забавно, те треперят, аз треперя и гледаш как двама човека стоят и си треперят /смее се/.

Славата завладя ли те?

Не, напротив, станал съм много скромен.

От видеата виждаме, че Алпер Чочев е много позитивен, с изключително силно чувство за хумор. В живота какъв си?

Това, което ще ти кажа го писах за рожденния ден на баща ми. Ти ще прецениш. „Наблюдавах ефекта от любовта и хумора на баща ми, и как те промениха света около мен. Тогава си помислих: това е нещото, което ще правя, това е нещото, което заслужава моето време. Осъзнах, че смисълът на моя живот е да освобождавам хората от тревогите им, точно като баща ми“.

Какво да очакват твоите почитатели?

С моя екип подготвяме едно турне в цялата страна. Пуснахме и линия с тениски. На едната е усмивката – философията на живота. Тези тениски съм ги направил за хората, за които усмивката е много яко нещо и винаги е на лицата им. Тениските ги има във фейсбук, на страницата ми https://www.facebook.com/chocheev/ и на сайта http://sundayhabit.com/achochev

А за севлиевските си фенове какво ще направиш?

О, за тях всичко ще направя. Много обичам Севлиево и много се радвам всеки път, когато си идвам. Турнето ще мине и през Севлиево, задължително е.

Всички клипове завършват с мотото „Забавлявайте се“. Ти забавляваш ли се истински?

Знаеш, че работих като сервитьор и бях много нещастен, защото работих нещо, което не беше свързано с киното. Но осъзнах, че това е моята малка сцена и всяка вечер, докато обслужвам хората, аз ще ги забавлявам. Тогава всички са доволни и всички се забавляват. Аз съм много щастлив човек!

Автор: Мирела Ганчева

 

Още по темата:

Сподели: