Безгрижни детски дни, смях и много игри в Лятна занималня 2017

И тази година в Детската лятна занималня се чуваха радостни гласове, песни и детски смях. Почти през целия месец юли 23 севлиевчета прекарваха времето си по един по-различен и забавен начин. В ролята на аниматори бяха 18 доброволци, чиято задача беше да направят дните пъстри и незабравими за малчуганите. А инициатори и организатори на занималнята отново бяха Училищно настоятелство – Севлиево и Младежки център – Севлиево.

Творческите занимания по групи бяха полезни, за да развият способността за работа в екип на децата. Те рисуваха, оцветяваха и работиха с глина.

Много емоция, движение, забавление и несъмнено спортменски дух имаше в игрите. Богатият избор от футбол, щафетни игри, волейбол и дартс, дадоха възможност на децата да придобият нови умения.

Не на последно място са организираните посещения в Градската библиотека, игрите в спортна зала „Дан Колов“ и запознаването със старинни оръжия от изложението по случай 140 години от освобождението на Севлиево.

Организаторите се постараха да обогатят културата на децата и да провокират тяхното любопитство и жажда за знания.

Много настроение имаше и по време на водните войни, както и в кулинарните изяви.

Тези игри, забавления и нови знания, полезни за всички, се случиха благодарение на г-жа Стефка Йонкова – педагог на Детската лятна занималня и г-жа Кина Хицова, която осигури глина за работа на децата. Специални благодарности към г-н Николай Лазаров, който се погрижи за вкусната храна на децата, както и на колегите от Градската библиотека и Спортна зала „Дан Колов”.

Специални благодарности към родителите, които се довериха на организаторите и повериха децата си на деца на вещото ръководството на екипа-медиатори от Младежки център – Севлиево“, сподели Светла Георгиева, която е един от организаторите на инициативата.

За Лятната занималня, мнение на един от родителите Калина Бурдакова

Лятната занималня е една добра алтернатива за грижа за децата, за родителите, които са ангажирани и през летните месеци. Занималнята се организира за поредна година от Училищно настоятелство – Севлиево и Младежки център – Севлиево, по начин, съобразен с ангажиментите на нас – родителите – от 7:30 до 17:30 с включена храна. Добре са балансирани полезните упражнения с педагог сутрин и разнообразните игри следобед. Синът ми е доволен, че програмата включва творчески занимания, кулинарни битки, посещения в детския отдел на библиотеката, което му даде възможност да осмисли свободното си време, да научи нови неща и да създаде нови приятелства.

Всичко това, разбира се, нямаше да се осъществи без помощта на доброволците – всеотдайни и отговорни, които и тази година осигуриха на децата ни незабравима емоция.

С удоволствие ще се включим и в следващата занималня с новите приятели.

 

Сподели: