Безплатно обучение за млади хора как да мислят, учат и да избират средата си

Снимка: pixabay.com

Безплатно обучение за младите хора, което да подкрепи тяхното академично и кариерно развитие, организира в Габрово „Академия за личностно развитие и бизнес“ – София. Обучението ще се проведе на 12 февруари, вторник, от 15 до 18 часа в Актовата зала на Националната Априловска гимназия. Заниманията са разделени в 3 смислово различни части.

1. В търсене на силните страни

Колко пъти сте чували: „с какъвто се събереш – такъв ставаш!“ или максимата, че „всеки човек е средноаритметично на петимата души, с които прекарва най-много време заедно“? Как можете и вие да влияете на средата и да си създавате продуктивна среда, в която се развивате и осъществявате мечтите си. Случва ли ви се да не се впишете в определена компания? Истории на хора, които не са се вписвали и това е била една от причините да постигнат изключителни неща! Може би това, което смятате за недостатък в различен контекст е предимство!?
2. „Какво научих от 5-те университета, в които учих?“ Академично ориентиране и лична ефективност

Толкова много възможности и специалности – как да вземете решение? Има как – само да знаете къде отивате – живеейки в дигиталната ера, има много възможности, но също така е необходимо да се изправим и срещу известни предизвикателства.

 3. „Как да учим умно“ – фокусиране върху техниките, които можем да използваме, за да сме по-ефективни, когато усвояваме информация.

Трудно ли ви е да се концентрирате понякога? Често ли отлагате? В обучението ще научите как да се концентрирате бързо и лесно с няколко прости техники и как да спрете да отлагате най-важните и приоритетни задачи в живота ви. Освен това ще разберете как да „победите“ така наречения „маймунски мозък“ и до какво води ефектът на „Multitasking“.

Още по темата:

Сподели: