Бляскава „Балетна симфония” – гала спектакъл на талант, емоция и красота

Бляскава „Балетна симфония” – гала спектакъл на талант, емоция и красота, представи Школата по класически и модерен балет при Народно читалище „Развитие-1870”. Концертът се реализира по проект „Събудители – отново заедно” на Народно читалище „Развитие-1870”, финансиран по Програмата за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество на Национален фонд „Култура”. Спектакълът, чувствен – симбиоза от красота и грация, драматургия и хореография, музика и танц, беше вълнуващо преживяване на читалищна сцена.

Малките балерини на художествения ръководител и хореограф Иванка Цанова очароваха с нежност, стил и класа. За изяществото на спектакъла допринесоха сценичният декор, дело на художника-сценограф Роман Грицков, и светлинните ефекти и оформление от Галя Христова.

В едночасовия концерт с вдъхновение, посветеност и талант многослоен, стъпване на пръсти и сложни движения, грациите представиха микс от класика и модерност  с характер чрез сложни хореографски танцови разработки. Тази елегантност и виртуозност, труда и старанието на децата бяха заслужено възнаградени от публиката с нестихващи аплодисменти.

Спектакълът „Балетна симфония” отбеляза края на успешния творчески сезон 2022/2023 година за Балетната школа и постави финален акорд на дейностите, презентиращи това изящно и несравнимо изкуство чрез мултидисциплинарния проект „Събудители – отново заедно” на Народно читалище „Развитие-1870”, финансиран със средства от Национален фонд „Култура”.

Автор: Деси Димитрова

Снимки: Минчо Тодоров

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд  „Култура” по програма „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта любителското творчество”

Сподели: