Бъдещите инженери – подготвени за индустрията, тема на конференция преди началото на новата студентска година

Снимка: Община Габрово

Представители на бизнеса, образователните среди, работодателските организации и гости от Технологичния университет в полския град Гданск ще бъдат сред лекторите на конференция „Обучение на работното място и активно учене във висшето инженерно образование“, която ще се състои днес, петък, 13 септември, от 14:00 часа в Техническия университет в Габрово.

Конференцията се организира от Техническия университет, Община Габрово и местното акционерно дружество „Мехатроника“ в в рамките на проекта „Клъстер – стажове за подготвени за индустрията бъдещи инженери“, в който си партнират представители на науката, бизнеса, образованието и местните власти от България, Австрия и Полша. Тя ще бъде открита от заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, кято пристига в региона преди началото на новата учебна година.

Участниците ще получат яснота относно посоката за развитие на висшето образование и връзката му с бизнеса и пазара на труда. Ще бъде представена визията за дългосрочните перспективи пред дуалното обучение на местно, национално и европейско равнище.

Още по темата:

Сподели: