Всички учебни заведения са в готовност да посрещнат учениците на 15 септември

Кметът д-р Иванов и зам.-кметът Йорданова се срещнаха с директорите на училища и детски градини преди старта на новата учебна година.
Заедно те обсъдиха ​готовността на училищата и детските заведения да посрещнат възпитаниците си на 15 септември, коментираха транспортната схема, която беше оптимизирана за удобство на децата, бюджетите, наличието на педагогически кадри и материално-техническата база.
Всички учебни заведения са в готовност да посрещнат учениците на 15 септември. До тази дата ще имат готовност и детските градини на територията на Община Севлиево, бяха категорични директорите.
На срещата д-р Иванов лично им пожела успешна учебна година и им връчи поздравителни адреси от името на Община Севлиево. “Радостен съм, че споделяте добри резултати и добри практики, удовлетворен съм, че сте създали необходимата организация за ефективен учебен процес! Община Севлиево също е направила необходимото, за да могат учениците и децата от детските градини да се чувстват комфортно след 15 септември, а техните преподаватели – да работят спокойно и с чест да изпълняват мисията си”, каза кметът.
Директорите му благодариха за подкрепата и на свой ред му пожелаха успех. Севлиево е сред малкото общини, които могат да се похвалят с изцяло реновирана и добре поддържана база, няма недостиг и на кадри в образованието.
За учебната 2023/2024 година в училищата и професионалните гимназии на територията на община Севлиево ще се обучават 2867 ученика. Първокласниците са 244. В детските градини са обхванати 1055 деца. 117 са записани в яслени групи, 224 са децата на 3 години и 714 са 4, 5 и 6 годишните, обхванати в задължителна предучилищна подготовка.

Сподели: