Гала Ботева с Гран При от Национален конкурс

Талантливата солистка на вокална формация „Upstream Voices” Гала Ботева се завърна с голямата награда „Гран При“ от Националния конкурс за популярна музика „Полските щурчета“- 2021, гр. Полски Тръмбеш. Младата севлиевска звезда очарова мъжкото жури с председател доц. Етиен Леви – популярен поп изпълнител, преподавател в специалност поп и джаз пеене в НБУ, Красимир Гюлмезов и Светослав Лобошки- автори на много хитове за най- известните ни поп певци. Гала се състезава в четвърта възрастова група и избра да участва в конкурса с песните „Остани тази нощ“, прекрасната версия на Мария Илиева из ТВ сериала „Порталът“ и „Killing me softly” из репертоара на Джеси Джей. Впечатляваща визия,професионализъм, емоционално изпълнение и желязна психика, това показа Гала Ботева в трите конкурсни дни на сцената на „Полските щурчета“.На Гала- концерта Етиен Леви връчи тържествено на щастливата изпълнителка авторска статуетка, диплом и парична премия.

Възпитаничката на Ценка Горалова участва за пети път на този форум и за втори път печели голямата статуетка. Преди години най- голямата награда Гала печели във втора възрастова група.                                                                   

Другата участничка Далия Ковачева се класира на трето място в трета възрастова група след изключително голяма конкуренция на голям брой много добри певци от водещи вокални школи в страната. Младата габровска певица се представи с песните „Кажи ми докога“ из репертоара на Маргарита Хранова и „Big time”, популярен хит из мюзикъла „Bed girls”. Далия бе изключително емоционална, със стабилна интонация, сценично поведение и прекрасна визия. Преди изпълнението си на Гала- концерта тя получи диплом и красива статуетка.                                                                                                             

В конкурсната надпревара участваха успешно още и Александър Дончев, Мери Дойнова, на която не и достигнаха 50 стотни за да получи награда, Ива Христова, Мария Илиева, Никол Иванова и Катерина Василева.             

За реализирането на конкурса ,, Полските щурчета“ най-голяма заслуга отново има популярният и обичан певец Веселин Маринов, който е роден и е вече почетен гражданин на Полски Тръмбеш.

Всеки участник получи пакет подаръци с логото на конкурса и грамота за участие. Конкурсът се провежда на открита сцена, собственост на Веселин Маринов, с озвучителната фирма, с която той провежда своите концерти.   „Поклон пред професионализма ти Веско! През цялото време присъстваше, слушаше и следеше за нормалното провеждане на конкурсните дни. Обърна внимание на всяко дете, което пожела да се запознае и снима с него. Разпитваше преподаватели и изпълнители дали се чувстват комфортно, имат ли някакви забележки! Щастлива съм, че стъпихме отново на сцената на „Полските щурчета“, след сериозна лятна подготовка, а най-голямото признание получих от Светослав Лобошки, който беше забелязал всички деца от „Upstream Voices” и сподели, че всеки организатор на фестивал би бил щастлив да има участници, като моите възпитаници!“, сподели Ценка Горалова.                         

Още по темата:

Сподели: