ГЕРБ-Габрово: Несправедливо спрямо жителите на област Габрово е да имат депутат, избран с гласове от чужбина или други региони в страната

Несправедливо спрямо жителите на област Габрово е да получат депутат от партия, за която са гласували 3 460 души в цялата област. Това коментираха от ГЕРБ по повод разпределението на мандатите, при което заради прехвърлянето на гласове от чужбина и други региони, Демократична България – Обединение получи мандат от Габрово и депутат по начина, по който това се случи преди години с разпределението на гласовете на ДПС. За втори път в габровска област партия с ниска подкрепа излъчва депутат, на практика избран с гласове извън региона.

Това коментираха от ГЕРБ, след като стана ясно, че област Габрово ще има по един депутат от ГЕРБ, Има такъв народ, БСП и Демократична България, въпреки съществената разлика в подкрепата за партиите от жителите на региона. Така например ГЕРБ в област Габрово с 30% подкрепа и 12 227 гласа получава един депутат и Демократична България с едва 8% подкрепа и 3400 гласа също получава един депутат.

„За втори път в област Габрово се реализира тази несправедливост. Надяваме се,  въпреки това очакванията и желанието на жителите на областта да продължи развитието на региона да бъде оправдано и от другите депутати”,  коментираха от ГЕРБ-Габрово.

Още по темата:

Сподели: