ГЕРБ-Габрово регистрира листа само от местни кандидати с водач Томислав Дончев и нови млади попълнения

Областният координатор на ГЕРБ-Габрово Цветомир Михов регистрира пълна листа с осем кандидати за народни представители. Листата на ГЕРБ-Габрово е съставена изцяло от местни хора, професионалисти в своята област, успешни политици и млади хора, водени от Томислав Дончев. Средната възраст на кандидатите на ГЕРБ в област Габрово е 38 години.

Новите млади лица в листата, заедно с младия лекар д-р Теодора Мъглова, са Даница Янакиева от Габрово и Жасмина Лазарова от Трявна.

„Повечето партии и формации в листите си за водачи имат хора, спуснати от централите им, които впоследствие много рядко виждаме в Габрово и много рядко гражданите могат да разчитат на пряк контакт с тях и на защита на техния интерес, затова считам, че нашата практика с листа от местни хора е много по-полезна за жителите на област Габрово, коментира Цветомир Михов след регистрацията на кандидатите за народни представители.

По думите му през последните два месеца българите сме станали свидетели на предателства на българския интерес, на опити за потъпкване на демокрацията, на опити за контрол над независими власти като Прокуратурата и медиите. „Министър публично заплашва журналисти с уволнение, народен представител, сценарист, заплашва друг журналист с рязане на крайници. По-лошото от това е, че към такова поведение и всяване на страх сякаш има търпимост. Никой не им потърси отговорност, а имаше време и то близко време, когато министри и народни представители бяха незабавно отстранявани дори при намек за намеса или заплаха към журналисти. Обществото ни трябва да знае, че ако днес един министър или народен представител се опитва да ограничава свободата на словото със заплахи, утре ще прави това и със свободата на гражданите”, предупреди Цветомир Михов.

„Ако ние сме стигнали предела на възможностите си за развитие на България и има по-добри от нас, които са показали експерти, програма, визия и решения за напредъка на страната, вероятно и аз бих гласувал за тях. Но за жалост новите партии се оказаха съставени от стари компрометирани политици, които бяха част от разрухата на страната и от нови общественици, които в първия ден от клетвата си предадоха доверието на хората, като се отрекоха от основното си обещание – мажоритарни избори в България. И по-лошо – единственото, което направиха те, е да увеличат броя на секциите в Турция и предадоха управлението на страната в ръцете на БСП, на хора от Държавна сигурност и ДПС. Мисля, че вече за всички стана ясно, че когато гласуваш за Слави Трифонов, получаваш комунисти и ДПС. Музикант и творец, който предаде доверието на хората и по-лошо – позволи да бъде употребен за служебното връщане на комунистите и ДПС на власт”, аргументира се Цветомир Михов.

Той уточни, че гласуваната от последния парламент поправка на изборния закон за отпадане на ограничението на секциите в чужбина може да доведе до това област Габрово да има депутат от ДПС с едва 1500 местни гласа, заради разпределението на гласовете от Турция, което се е случвало преди години. „Лицемерно е да защитаваш правата на българите в чужбина да гласуват, нарушавайки правата на българите в България да избират местни хора, които познават и на които разчитат, още повече ограничавайки ги в правото им на избор дали да гласуват с хартиена бюлетина или с машина”, коментира още Цветомир Михов.

Той беше категоричен, че ГЕРБ-Габрово за пореден път ще води кампания, в която да покаже, че представителите на ГЕРБ са по-добри от другите, а не че другите са лоши и ще разчита на здравия разум, интелигентността и интуицията на жителите на областта. „Вярвам, че те знаят кой иска и кой може да се бори за приоритетите на региона и да работи за разрешаването на проблемите”, заяви Цветомир Михов.

Водач на листата на ГЕРБ-Габрово е Томислав Дончев – вицепремиер в рамките на два мандата, а преди това – евродепутат, народен представител, министър по управление на средствата от Европейския съюз, кмет на Габрово. След него се нарежда Невена Минева, която е номинация на структурата на ГЕРБ в Севлиево – народен представител в 45-тото НС, областен управител на област Габрово, юрист по образование. Следват Николай Сираков – народен представител, а преди това – областен управител, председател на Общински съвет-Габрово, кмет, заместник-кмет и секретар на Община Габрово; Климент Кунев – председател на Общински съвет-Габрово и 2 мандата заместник-кмет на Габрово, машинен инженер по образование. Пета е Жасмина Лазарова, която е инженер по транспорта, ръководител на началниците на железопътните гари в района на Регионален център Горна Оряховица. Шеста е д-р Теодора Мъглова, която е номинация на структурата на ГЕРБ в Дряново и представител на гражданската квота. Д-р Мъглова е общински съветник в Дряново, лекар – педиатър. Седма в листата е Даница Янакиева – най-младият общински съветник в Общински съвет – Габрово, на 24 години, Завършила е Национална и регионална сигурност и две студенски практики по Еразъм+, участник в обществени и доброволчески каузи и инициативи. Осми е десният политик от квотата на СДС Веселин Данчев – общински съветник, инженер по образование, предприемач.

Още по темата:

Сподели: