Двама шампиони награди кметът д-р Иван Иванов

Кметът на Община Севлиево се срещна с първия световен шампион в историята на севлиевския клуб по кикбокс и муайтай-файт Емануел Огнянов и европейския шампион по карате „Шинкиокушин“ Ангел Антонов от спортен клуб „Карате –киокушин“.
Д-р Иван Иванов връчи на спортистите грамота и плакет от Община Севлиево и ги поздрави за това, че с огромен труд и постоянство, под мъдрото наставничество на своите треньори, успяха да сбъднат мечтата на всеки спортист. “Община Севлиево ще продължи да полага специални грижи за спорта”, каза кметът.
Градоначалникът им пожела здраве и дълга спортна кариера, да продължават да радват севлиевци и много пъти българското знаме и химн да бъдат повод за национална гордост.
Емануел Огнянов и Ангел Антонов са съученици и са в 10 “В” клас на СУ „Васил Левски“ в Севлиево. Емануел Огнянов е активен спортист от 5 години, мотивиран от треньора си Даниел Въгленов. На световното първенство за кадети, проведено в Италия през октомври 2022 г., той завоюва световната тила в категория до 75 кг. Ангел Антонов спортува от 10 години под ръководството на треньора си шихан Тихомир Тотев. На европейското първенство за кадети, проведено в София през ноември 2022 г., той завоюва европейската титла в категория до 55 кг.
И двамата шампиони са категорични, че спортът ги е лишил от много неща, но им е дал най-важното – научил ги е на дисциплина, постоянство и самообладание.

Още по темата:

Сподели: