Десет медала за Севлиево от юбилейния 50-ти турнир “Млади Данколовци”

Отбори от цялата страна премериха сили в 50-тия турнир по борба свободен стил „Млади Данколовци“, който се проведе на 28 май в Севлиево, в спортната зала на името на великия български борец.

Кметът на Община Севлево д-р Иван Иванов откри официално състезанието и пожела на всички участници да бъдат на първо място здрави, да имат спортни победи и да следват примера на Дан Колов – както на тепиха, така и в живота.

80 състезатели от 12 отбора премериха сили в няколко категории: подготвителна група до 35 кг., момчета (35, 62 и +85 кг. с толеранс 1 кг.), кадети (45 кг. с толеранс 1 кг.) и юноши (61 и 65 кг. с толеранс 1 кг.)

По традиция, преди финалите младите Данколовци посетиха къщата – музей на легендарния български борец в село Сенник и се поклониха на гроба му в двора на местната черква „Свети Иван Рилски“.

„Дан Колов е техният вдъхновител. Това е идеята. Те да бъдат вдъхновени от някого. Да се опитат да бъдат от една страна добри в живота като него, и в същия момент на тепиха да имат злобата и спортсменството – най-важното.“, заяви Николай Змеев – треньор на отбора по борба в Тутракан.

Севлиевците Сали Сашев и Момчил Колев бяха определени съответно за най-резултатен състезател и за най-добре представил се треньор.

Още по темата:

Сподели: