Детски комплекс „Йовко Йовков“ празнува своя патронен празник

Събитието, организирано от екипа и възпитаниците на Детски комплекс „Йовко Йовков“, ще бъде онлайн. Тази година на 2 април се навършват 70 години от рождениеето на Йовко Йовков. Празникът е традиционен и тази година ще се състои за 11-ти път. 
През 2009 година по Предложение на Инициативен комитет – Севлиево и с Решение на Общински съвет – Севлиево, детският комплекс получава името на почетния гражданин Йовко Йовков. Това решение е израз на обществената оценка за неговата дейност,както и за приноса му за развитието на град Севлиево.  
Йовко Йовков е роден на 2 април 1951г в Севлиево. По професия е икономист. Бил е депутат в 40-то Народно събрание. Кмет е на Севлиево три мандата и е управлявал  общината в продължение на 10 години. Неговото име се свързва с възхода на Община Севлиево и с едни от най-сериозните инвестиции направени в града. Той е един от хората, благодарение на които Детски комплекс – Севлиево е устоял в годините на прехода и продължава да съществува и да се развива.
Събитието, организирано от екипа и възпитаниците на Детски комплекс „Йовко Йовков“, ще можете да видите след това на страницата на Община Севлиево във Фейсбук. 

Сподели: