Детски празник с игри и много изненади на 1 юни в Севлиево

На 1 юни по покана на община Севлиево в града отново гостува пътуващият фестивал „Лятно театро“, за да стане част от празника „Севлиево – столица на детските игри“.
Празненството започва в 10:00 часа в парка пред Дома на културата „Мара Белчева“ с изпълнения на местни детски състави и продължава в 10:30 часа с игри на сцената от „Малка театрална компания“.
От 11 ч. до 14:00 ще се проведе същинска детска олимпиада – отборно състезание по петанк и индианско око, епична битка с водни пистолети и кът на рекордите в дисциплините топка, обръч и хилка с топче. Съревнованията включват още и шантава щафета, танграми, жив морски шах и китайската стратегическа главоблъсканица GoMoku.
Съпътстващата програма към фестивала включва седмото издание на асамблеята „Празнични докосвания в цвят и коприна“, която за трети път гостува в Севлиево. Тя предлага на публиката рисуване върху коприна, керамика, стъкло и рисунка върху вода.
Празничната програма ще отключи въображението на малки и големи и с откритите ателиета „Глинени ръчички“ на школата по керамика „Кукерче“.
Тази година “Лятно театро” отново е посветен изцяло на семейството, за да подчертае важната роля на пълноценно прекараното време с децата. Време, през което те имат нужда да получат цялото внимание на своите майки и бащи, което да им помогне в изграждането на емоционална интелигентност, добиването на увереност и по-бързото усвояване на нови умения през различни игрови модели.
Фестивалът „Лятно театро“ се осъществява с финансовата подкрепа на община Севлиево и любимите на децата Кубети.

Още по темата:

Сподели: