Доброто си личи в трудни времена

Публикацията е от Блога в официалния сайт на „Идеал Стандарт Видима“ АД, в

В сложното ни и противоречиво ежедневие, когато отвсякъде ни заливат негативни информации, особено ценно и възвръщащо вярата в доброто е да чуем положителна новина, да научим за човешка постъпка, с грижа за ближния, да си припомним, че всички сме свързани и можем да имаме добро бъдеще само, ако сме съпричастни към хората около нас.

Уважаеми колеги, с удоволствие ще ви разкажем за благородната постъпка на работещите в подпроцес „Шприцове” на процес „Производство на пластмасови продукти” в завода за санитарна арматура на „Идеал Стандарт – Видима“. Респект към тях! Ето и историята.

Наскоро колегите от подпроцес „Шприцове” заслужиха да бъдат „Екип на месеца по здраве, безопасност и 5S”. По силата на регламента на инициативата, победителят се отличава с предметна награда на определена стойност. Изборът на подарък е от екипа, спечелил отличието, а изискването е той да е насочен към подобряване на работната среда и да е по правилата на безопасността на труда. Е, този път предложението на колегите не отговаря на тези критерии. Те не избраха нищо за себе си. Решиха сумата, определена за подарък, за тяхното постижение, да бъде използвана за подкрепа на лечението на техен колега.

Живеем в трудни времена. Времена, които ни поставят пред сериозни изпитания всеки ден. И точно в такъв момент да мислиш за друг човек, а не за себе си, е наистина благородно. Благородството съчетава множество добродетели като способността да проявяваме милосърдие, съчувствие и състрадание, да помагаме на изпадналия в беда, без да очакваме нещо в замяна. Благородството е качество, заложено във всеки от нас, и само от нас зависи да го проявим в точния момент, когато е най-нужно. Както го сториха колегите от подпроцес „Шприцове” на процес „Производство на пластмасови продукти”. Истинско щастие е, че все още има хора, които не се колебаят да предложат помощта си на нуждаещите се. И е хубаво, че те са сред нас, работят сред нас в „Идеал Стандарт – Видима”. И ако е вярно, че всяко сторено добро се връща многократно, нека е така и с нашите колеги, направили този хуманен жест. Искрено им го пожелаваме!

Снимка и текст: „Идеал Стандарт Видима“ АД

Сподели: