Д-р Иван Иванов инспектира строителството на няколко важни проекта в Севлиево

Напредва изграждането на нова столова в ОУ „Стефан Пешев“, полага се асфалт за бъдещата велоалея в парк „Черничките“

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов направи инспекция на няколко строителни обекта в града. Той разгледа напредъка по изграждането на велосипедната алея в парк „Черничките“. По проект е предвидено бъдещата велоалея да бъде дълга близо един километър, като тя е част от новия облик на парка. Работниците на обекта вече завършват полагането на асфалта по трасето. В самия парк тече и обновяване на пейките,  изгражда се и нова детска площадка. „Със завършването на проектите ще се подобрят значително възможностите за спорт и отдих в Севлиево, а и повече хора ще могат да се наслаждават на прохладата при дърветата на „Черничките“, обясни кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Градоначалникът инспектира и строителството на новата спортна площадка в жк. „Димитър Благоев“ като се запозна отблизо със строителните дейности на обекта. В момента изпълнителите  изграждат основата за бъдещото спортно игрище като спазват установения график. По проекта се предвижда новото игрище в квартала да бъде с изкуствена трева.

Д-р Иванов провери и напредъка по изграждането на училищна столова в допълнителната сграда на ОУ „Стефан Пешев“. Столовата ще отговаря на всички съвременни изисквания и стандарти за изхранване на учениците. Строителните дейности там също се изпълняват по график.

Кметът инспектира и ремонта на пътя  гр.Севлиево -с.Крушево-с.Младен. Проектът се изпълнява по Програмата за развитие на селските райони и по него е предвидено пълно обновяване на пътя и прилежащата му инфраструктура в град Севлиево и селата Крушево и Младен . Констатирано беше, че дейностите се извършват в срок и съгласно утвърдените планове на  строителите.

„Изпълнителите по обектите имат още много задачи, докато завършат някои от проектите. Други пък вече са почти готови и в скоро време севлиевци и гостите на града ще могат да ги посещават и използват пълноценно“, коментира след инспекцията д-р Иван Иванов.

Още по темата:

Сподели: