Д-р Иван Иванов: Спорна, ползотворна и благодатна нова учебна година

Скъпи учители и ученици,

уважаеми родители,

На старта на една необичайна учебна година, искам да ви поздравя за първия учебен ден и да ви пожелая да сбъднете най-добрите си очаквания. Днешният ден е един от най-вълнуващите за малки и големи. Отново училищата широко отварят своите врати, за да посрещнат и поведат своите възпитаници по пътя на знанието. Всички ние изживяваме трепетите на класната стая и с умиление си спомняме за безценното време, прекарано в училище.

Първият училищен звънец ще удари за пръв път за вас, мили първокласници. Този ден ще остави незабравим спомен в сърцата ви. Вие днес за пръв път прекрачвате прага на училището и поемате по един дълъг път, водещ към знание и наука, към нови хоризонти, към задължения и отговорности. В училище ще се научите не само да четете и пишете, но и да откривате красотата на познанието, да мислите свободно.

Попътен вятър в страната на знанието! Учете се, създавайте приятелства и незабравими спомени, радвайте своите любими хора с успехите си и никога не забравяйте, че от днес нататък всичко зависи от вас!

Нека трепетът и ентусиазмът на първия учебен ден се запази през цялата година и ви приближи до мечтаните постижения. Пожелавам ви несломима воля и непрекъсваща жажда за нови знания!

На вас, уважаеми учители, които с любов и отговорност водите децата ни по пътя на знанието и духовния растеж, пожелавам здраве, сили и творческо дръзновение, защото вие градите нашето бъдеще!

Училището не може да изпълни своите обществени задачи без вашата съпричастност и съдействие, скъпи родители. Подкрепяйте своите деца в нелекия им път към познанието, за да се радваме на техните постижения!

Да бъде спорна, ползотворна и благодатна новата учебна година!

Бъдете здрави!

На добър час!

Д-р Иван Иванов

Кмет на Община Севлиево

Още по темата:

Сподели: