Д-р Иван Иванов: Успех през новата учебна година, вдъхновение и вяра в доброто

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ!

Първият учебен ден ще поведе децата на Севлиево към храма на знанието, ще отвори пред тях онази врата, зад която е тайната на цял един нов свят, ще удари звънеца на пробуждането за качествено ново общуване и усъвършенстване.

В наши дни училището, повече от всякога, е призвано да въплъти в идните поколения идеята за добро и щастие, да отключи до скоро пренебрегвани таланти у подрастващите и да им покаже не просто чиста наука, а формулата за постигане на дълбоко истинско познание за променящия се свят.

Безценна е вашата роля, учители, които сте призвани да се превърнете в най-здравия мост, по който да преминат поколенията. Пожелавам ви здраве, сили и нека любов да облагороди свещеното ви дело!

Скъпи родители, в последните две години на изпитание, вие се превърнахте в неразделна част от процеса на образование и възпитание на децата, осъзнавайки в пълна степен мисията си в новата епоха. Вярвам, че поемайки осъзнато своята част от тази отговорност, ще бъдете все по-мъдри учители на своите деца в живота.

Скъпи ученици, предстои ви една вълнуваща година, изпълнена с искрена радост и споделеност в училище. Възползвайте пълноценно от времето в клас – това е безценен дар за всеки млад човек. Бъдете здрави, дръзновени и нека светлината на знанието ви води по пътя към по-качествен и хармоничен живот.

Специално искам да поздравя първокласниците, за които първият учебен ден е особено специален! Днес пред вас се открива една нова Вселена, чиито тайни тепърва ще разкривате. Запомнете трепета, с който прекрачвате училищния праг и го съхранете завинаги в сърцето си – това е онази магия, която е способна да превърне всяка ваша мисъл в реалност.

Пожелавам на всички здраве, успех през новата учебна година, вдъхновение и чиста вяра в доброто, което градим всеки ден заедно!

НА ДОБЪР ЧАС!

Д-р Иван Иванов

Кмет на Община Севлиево   

Още по темата:

Сподели: