Започват финалите по бадминтон за юноши и девойки 5-7 клас

От 6 до 8 юни Севлиево е домакин на финалните състезания по бадминтон за възрастова група 5-7 клас (момчета и момичета). Официалното откриване е днес от 9:30 часа в спортна зала „Дан Колов“, където ще се играят срещите.
Съгласно правилата за провеждане на игрите, отборите се разделят в две групи. Водачите в двете групи се определят на база постигнатите резултати от състезателите на държавни първенства. При състезатели, които нямат ранкинг точки, се тегли жребий. На 6 и 7 юни ще се изиграят срещите в предварителните групи и теза за класиране 7-8 и 9-10 място.
В събота, 8 юни са финалите. Церемонията по награждаване и закриване на игрите е непосредствено след изиграване на финалните срещи. Всички 20 отбора са заявили участие. Нашата община се представя от двата отбора (момчета и момичета ) на ОУ „Стефан Пешев“. Още 4 наши отбора получиха право на участие във финалите на „Ученически игри 2023/2024 г.“ Във възрастова група 8-10 клас бадминтон отново отбор на ОУ „Стефан Пешев“ се класира на финалите, които ще се проведат 21 до 23 юни в Русе. Специално за този случай правилата на игрите разрешават участници от предходна възрастова група да се състезават в по-горна група, при условие че не са участвали до момента в друг отбор.
За финалите се класираха и момичетата на ОУ „Стефан Пешев“ – волейбол, игрите са в Разград от 5 до 8 юни. В същата възрастова група отново бадминтон, юношите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ се класират за игрите в Русе от 21 до 23 юни. Шестият отбор, класирал се финалите са хандбалистите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, 11-12 клас. Финалите бяха в Габрово от 2 до 4 май, нашите юноши се класираха на 6-то място.
В други три национални състезания нашите ученици завоюваха първите места, с което си спечелиха и правото да участват във финалните етапи на игрите. Това са: МПО „Млад огнеборец“ отборът на СУ „Васил Левски“ – игрите бяха от 30 май до 3 юни в КК Албена, за „Бедствия пожари и извънредни ситуации“ отбора на ОУ „Стефан Пешев“ игрите са от 24 до 26 юни във Велико Търново и третият участник е отборът на ОУ „Стефан Пешев“ по „Безопасност на движението по пътищата“ – игрите са в Казанлък от 7 до 9 юни.

Още по темата:

Сподели: