Започна акция на НАП, проверяват търговските обекти

Данъчните започнаха активни контролни действия на търговските обекти. Патрулите им са от двама инспектори, облечени в разпознаваеми сини жилетки и обхождат търговските обекти по предварително зададен маршрут, информираха от НАП в Габрово.

Контролните действия се извършват в цялата Габровска област. С превантивна цел те раздават уведомителни писма, с които се акцентира върху задължението на търговците за отчитане на всички продажби чрез регистрирано в НАП фискално устройство.

Фирмите се уведомяват какви биха били последствията за тях, ако не спазват законовите разпоредби.

Двойките данъчни служители ще патрулират по две седмици, след което ще биват сменени от свои колеги, а самата кампания е безсрочна.

На по-късен етап ще се извършват регулярни проверки и от командировани данъчни инспектори от другите офиси на Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново, при които проверяващите ще извършват скрити наблюдения над търговските обекти.

Гражданите могат да сигнализират данъчните патрули, ако не им бъде издадена касова бележка за извършена от тях покупка. Сигнал може да се подаде и на националния телефон на НАП 0700 18 700, както и на електронната поща – infocenter@nra.bg.

Още по темата:

Сподели: