„Идеал Стандарт – Видима“ изцяло оборудва санитарните помещения в детското отделение в Габрово

Санитарните помещения на детското отделение в габровската болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова” са изцяло оборудвани с продуктите на „Идеал Стандарт – Видима“.  Така компанията, заедно с Министерство на здравеопазването, е сред най-големите дарители на отделението.

През последните пет години са инвестирани общо 500 хил. лв. в детското и акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ “Д-р Тота Венкова”, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев при откриването на реновираното Педиатрично отделение вчера.

200 хил. лв. са предоставени за закупуване на апаратура за двете отделения, с други 200 хил. лв. капиталови средства на Министерството на здравеопазването са закупени 10 апарата за хемодиализа на пациенти с бъбречна недостатъчност – за отделението по хемодиализа.

На официалното събитие присъства директорът на завода за санитарна керамика на „Идеал Стандарт – Видима“ Валентин Ганев, който получи специални благодарности за дарението от управителя на болницата д-р Нели Савчева. Сред гостите бяха още вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на Габрово Таня Христова,  областният управител Невена Петкова и народният представител Николай Сираков.

По думите на министър Ананиев детското и майчино здравеопазване са приоритет, залегнал в правителствената програма. „Затова и усилията са насочени не само към прилагането на политики, но и към подобряване на материалната база, имаща отношение към здравето на майките и децата, на територията на всички държавни лечебни заведения“, заяви министърът.

Според него усилията министерството са насочени към оздравяване на държавните лечебни заведения, така че те да могат да работят в условията на спокойствие, предвидимост, апаратурна и кадрова обезпеченост.

По повод детското кардиологично отделение в Националната кардиологична болница, пред журналисти Кирил Ананиев заяви, че отделението няма да бъде затваряно и се полагат всички усилия то да работи нормално.

 

 

Сподели: