Кметът д-р Иван Иванов и управителят на общинската болница д-р Пламен Цеков връчиха сертификати на 23 обучаващи се медицински сестри от Северна Македония

Кметът д-р Иван Иванов и управителят на общинската болница д-р Пламен Цеков връчиха сертификати на 23 обучаващи се медицински сестри от Северна Македония, които завършиха успешно практически курс в севлиевската болница
Събитието е по проект на програма „Еразъм+“ за мобилност на учащи в професионалното образование и обучение
От 23 февруари до 13 март 2023 г. 23-ма учащи се от Република Северна Македония бяха на стаж в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ по проект “Аз съм част от Европа”, финансиран от програма „Еразъм +“.
Ученици и учители от средно училище “Шаип Юсуф” в Скопие, специалност „Медицинска сестра” имаха възможността да усвоят практически умения в една от най-старите общински болници в България – МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.
Днес успешно завършилите курса отчетоха работата си и на официална церемония в Община Севлиево получиха сертификатите си от кмета д-р Иван Иванов и от управителя на общинската болница д-р Пламен Цеков.
„Радвам се, че в края на този проект сме заедно, за да се поздравим с една успешна инициатива. Това е пореден проект с участието на Община Севлиево като пълноправен член на сдружение „Общинска младеж – Хоталич“ по програма „Еразъм+“, обърна се д-р Иванов към младите хора. Той благодари на д-р Пламен Цеков, че е подал ръка за осъществяването на този проект и изрази надеждата си, че работата в севлиевската болница е била полезна за всички, които през последните седмици са били част от ежедневието на лечебното заведение и са усвоили нови умения. В заключение д-р Иванов покани бъдещите медицински сестри, когато завършат образованието си, да се върнат да работят в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, като ги увери, че общината полага специални грижи за персонала на лечебното заведение.
„Много се радвам, че тази програма ни даде възможност не само да се срещнем, но и да се опознаем, за да почувстваме какво е да бъдем заедно“, каза д-р Пламен Цеков. Той благодари на организаторите за това, че са решили да прескочат големите градове и са избрали именно Севлиево, за което заслуга има и сдружение „Общинска младеж – Хоталич“ с председател зам.-кметът на Община Севлиево Ахмед Мехмедов.
По думите на д-р Цеков, младите хора от нашата съседна страна са успели да видят „една неподправена, не фризирана и не напудрена болница – такава, каквато е всъщност отвътре тази работа”. Той благодари на главната сестра на болницата Сомлева, на екипите на всички отделения, които са били неотлъчно до младите хора.
„Вие сте избрали една от най-хуманните професии – да се грижите за хората и се надявам да сте усетили тръпката при съприкосновението с пациентите“, обърна се в заключение д-р Цеков и на свой ред покани бъдещите медицински сестри, когато завършат образованието си, да дойдат да работят в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, която е на повече от 140 г.
Младежите представиха кратка презентация за работата си и на изпроводяк прожектираха вдъхновяващ филм за престоя си в Севлиево.

Още по темата:

Сподели: