Кметът д-р Иван Иванов с поздрав за началото на учебната година в Севлиево

КЪПИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ, УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ!

Радостен съм, че посрещаме учениците в първия учебен ден в обновени, модерни и приветливи учебни и детски заведения. Искрено вярвам, че днес децата не просто ще прекрачат прага на класната си стая, а ще се озоват в една чудна нова вселена – интригуваща и завладяваща, извор на грамотност и висши ценности. На най-малките пожелавам да преживеят най-щастливите си и безгрижни години в училище, да намерят верни приятели, да натрупат безценни знания и чудни спомени, а времето, прекарано в клас да бъде истински празник.

Скъпи ученици, всичко в този живот се постига с търпение и постоянство, но и с искра в сърцето, защото там се раждат мечтите, които ще сбъднете в живота си, въоръжени с наученото в училище и заобиколени от съмишленици, които много често се оказват на съседния чин. Не скъпете времето си над учебниците и книгите, защото това е най-късия път до успеха и щастието!

Уважаеми учители, благодаря ви, че достойно изпълнявате отговорната си мисия да градите с любов и нежност бъдещето на нашия град и на страната. Във вашите ръце днес родителите поверяват смисъла на своя живот и съм убеден, че тази година отново ще бъдете всеотдайни съработници на доброто и светлината.

Пожелавам на всички здраве, лекота в сърцето и мъдрост! Нека общуването в клас бъде едно незабравимо пътешествие, което да отприщи онази безценна енергия, необходима за достигането на всяка висша цел!

На добър час!

Д-р Иван Иванов

Кмет на Община Севлиево

Още по темата:

Сподели: