Кметът посети обновената Детска школа по изкуствата при НЧ „Развитие-1870”, обеща подкрепа за развитието на таланта

Кметът д-р Иван Иванов и заместникът му Невена Тодорова посетиха обновеното творческо пространство на Детска школа по изкуствата при Народно читалище „Развитие-1870”. Визитата, по покана на председателя Данаил Лалев, скрепи партньорството, подкрепата и сътрудничеството между културния институт с почти 155-годишна история и Община Севлиево. Градоначалникът обещасъдействие в съхраняването и развитието на светинята – Читалище, храм на българщината, достоен съвременен будител и пазител на дух, култура, традиции и ценности, като изрази надежда за привличането на още талантливи деца, които да развиват и изявяват творческите си заложби.

Обновяването на материалната база и създаването на по-добри условия за обучението на севлиевските таланти е инвестиция в бъдещето. Огромна е ролята на един от най-верните читалищни дарители – „Идеал Стандарт – Видима” АД, с осигуряването на климатична система за отоплението на кабинетите на Музикалните школи, намиращи се в Дома на културата „Мара Белчева”. Средствата за пребоядисването, поставянето на ламинат, подмяната на осветлението и създаването на комфортна и приятна творческа обстановка осигуриха от Читалището, с което успешно изпълниха една от приоритетните цели на институцията.

Детска школа по изкуствата при Народно читалище „Развитие-1870” е създадена преди 75 години. Изминалите години са години на търсене и усъвършенстване, на израстване. Време, през което Школата се е превърнала в търсена и уважавана, с авторитет и доказан професионализъм.

Детска школа по изкуствата предлага обучение по пиано, солфеж, синтезатор, акордеон, китара, народно пеене, класически и модерен балет, изобразително и приложно изкуство. Тук се обучават над 180 деца и младежи. Неизброими са успехите и наградите, медалите и участията от национални и международни конкурси в страната и чужбина на талантите от различните изкуства. Обучението е на високо професионално ниво с преподавателите по пиано Иглика Грънчарова-Станчева, Светла Щерева – солфеж, Цветан Радков – китара и тамбура, Ценка Ганчева – синтезатор и акордеон, Александър Михайлов – акордеони пиано, Цветина Маринова – народно пеене, Иванка Цанова – балет, Велизар Захариев – изобразително и приложно изкуство.

Ела при нас и развий таланта си в Детска школа по изкуствата!

Автор: Деси Димитрова

 

Още по темата:

Сподели: