Книга за всеки първокласник в Севлиево – подарък от Общината

С лично посвещение от кмета д-р Иванов по повод първия учебен ден, всички първокласници в Севлиево получиха подарък от Община Севлиево – чудна книжка с вълшебни илюстрации и събрани на едно място най-хубавите приказки, които през годините издателство “Босилков” е предлагало на своите малки малки читатели.
“Мили първокласнико, тръгването на училище е най-важният момент за теб и първата крачка по път, който води към знанието и мъдростта. Подай с доверие ръка на своите учители, мечтай, усмихвай се, учи се и постигай успехи!
В училище ще създадеш много добри приятелства, но ти пожелавам КНИГАТА да стане твой най-добър приятел, който ще ти помогне да научаваш нови и вълнуващи неща!
От името на Община Севлиево ти подарявам тази книжка с пожелание да научиш българските букви, да прочетеш много приказки, да се срещнеш с незабравими герои и приключения. Пожелавам ти здраве и дни, изпълнени с радост и щастие! На добър час!”, гласи посвещението от д-р Иванов.
Кориците на книжката са изработени и оформени ръчно, което ги прави уникални. Илюстрациите на художничката Ваня Панайотова, в художествено-декоративен стил, много сполучливо допълват общото естетическо внушение на изданието. Съставител и редактор на книжката е самият издател Любен Босилков.

Сподели: