Колоездачи от цялата страна се състезаваха на новия байк парк в Севлиево

Истински екстриим байк фест се разигра в Севлиево. Клуб „Хоталич“ – Севлиево предварително бе обявил и вкарал в календара на федереацията по колоездене две състезания – по DIRT JUMP и PUMP TRACK. В тези няколко дни се проведе и вело поход, който бе в програмата „ЛЯТО 2022“ на Община Севлиево.
Двете състезания бяха обединени под името „БИТКИ В ПАРКА“. Състезанието по DYRT JUMP се проведе на 8 юли, когато участниците преминаха по предварително изградени препятствия, със скокове с попивки с различна големина и форма.
В тази дисциплина всеки може да извършва различни трикове и оценката идва от трима, които преценяват трудността и качеството на изпълнението. Интересът към първото такова събитие в Севлиевския байк-парк надмина очакванията. В града още от сряда пристигнаха спортисти от цялата страна и изградиха приятелски отношения с месните състезатели, а скоковете не секваха от ранна сутрин до стъмване.
В деня на състезанието духът на DIRT JUMP-a излезе от лампата. Всеки опитваше да даде всичко от себе си и се забелязваше учудващата емоция на някои, които успяха да демонстрират елементи, които никога не са правили. Най-приятно впечатление направи преминаването на най-малкия участник Теодор Михайлов Цонев, който въпреки своите 5 години успя да прекоси трасето без падане и събра максималните 200 точки, които му донесоха почетната грамота.
Състезанието по PUMP TRACK се проведе на 10 юли, а това е дисциплина в която участниците преминават по съоръжение с изкуствено изградени виражи, сменящи посоката си и с различна височина, и радиус. Участниците го преминават бе участие на веригата а само със помпане, което увеличава скоростта им. Участниците в различните категории правеха различен брой обиколки и с помощта на времеизмерваща техника се отчитаха времената им. Тази дисциплина привлече повече състезатели като имаше участници от Севлиево, София, Варна, Бургас и Плевен. Край оградните пана имаше многобройна публика, която алодираше състезателите. Уговорката ни за добро време и за двете състезания бе спазена, за което благодарим.
Победителите по категории са следните:
PUMP TRACK
Деца до 9 год.- 2 обиколки
1-во място – Николай Мичев
2-ро място – Георги Тамахкяров- shore invaders
3-то място – Вокил Георгиев
Юноши 10-14 год. – 3 обиколки
1-во място – Тодор Тодоров
2-ро място – Велизар Ботев
3-то място – Николай Недялков
Юноши 15-17 год. – 4 обиколки
1-во място – Калоян Василев
2-ро място – Светослав Събев
3-то място – Алекс Лефковиц – BIG EARL BIKES
Мъже (17+) – 5 обиколки
1-во място – Стивиан Гатев – HOTALICH
2-ро място – Атанас Атанасов
3-то място – Даниел Йорданов
Жени – 3 обиколки
1-во място – Надежда Недялкова – HOTALICH
2-ро място – Даяна Маринова – HOTALICH
3-то място – Стефани Тодорова
DIRT JUMP
Деца до 12 год.
1-во място – Максим Мустафов
2-ро място – Михаил Димитров
3-то място – Константин Николов
Юноши 12-14 год.
1-во място – Йордан Кашлакев
2-ро място – Илия Илиев
3-то място – Боян Анчев
Юноши 15-16 год.
1-во място – Алекс Лепковиц
2-ро място – Петър Трайков
3-то място – Симеон Камбуров
Мъже (17-17+)
1-во място – Даниел Йорданов
2-ро място – Марио Парушев
3-то място – Дейвид Иванов
Жени
1-во място – Даяна Маринова – HOTALICH
2-ро място – Надежда Недялкова – HOTALICH
ви категории – момчета, момичета, девойки, жени и мъже.
Събитието е част от календара на Българската федерация по колоездене (БФК), която изпрати и свои съдии специално за зрелищното състезание в Севлиево.
Байк паркът в Севлиево бе оценен като едно от най-долрите трасета в страната и отговаря на всички световни условия за провеждане на състезания.

Още по темата:

Сподели: