Литературен конкурс обяви Градската библиотека в Севлиево

Градската библиотека в Севлиево обявява литературен конкурс за деца и младежи. Тази година той е посветен на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В конкурса могат да вземат участие всички, които не се страхуват да споделят своите мисли с белия лист и попадат в следните възрастови групи: 1-7 клас; 8-12 клас.
Темите, по които може да разсъждават младите творци са следните:
„ВЪЛШЕБСТВОТО НА ДУМИТЕ” – за участници от 1-ви до 7-ми клас
„ДУМИТЕ КАТО НАЧАЛО, НАСТОЯЩЕ И ВЕЧНОСТ” – за участници от 8-ми до 12-ти клас.
Изисквания към творбите:
– Всеки желаещ има право да участва само с една творба в избрания от него жанр – поезия или проза (приказка, разказ или есе)
– До 2 страници, формат А4, шрифт Times New Roman, 12 pt.
– Да съдържат трите имена на автора, години, адрес, училище, телефон за връзка и e-mail.
Краен срок за предаване: 9.05.2021 г. на е-mail biblioteka_sevlievo@abv.bg
Обявяване на отличените творби: 21.05.2021 г.
Творбите ще бъдат оценявани от жури в състав:
Маргарита Петковa. Автор на 18 поетични книги, за които през годините е удостоявана с престижни национални и международни награди. Освен поет, тя е публицист и преводач, колумнист в печатни и електронни медии. Член на Съюза на българските писатели и председател на департамент „Поезия“ в Асоциацията на софийските писатели.
Симеон Аспарухов. Автор на три поетични книги. Управител в издателство „Библиотека България”. Работи като редактор, пише ревюта, поддържа рубрики в литературни платформи. Член на Съюза на българските писатели и Асоциацията на младите български писатели, кореспондент в „Културни новини”.
Мария Тотевска-Иванова. Библиотекар в Градска библиотека Севлиево, поетеса и член на литературен кабинет „Пеньо Пенев” към читалище „Развитие 1870”.
Награден фонд: грамота, предметна награда от Градска библиотека – Севлиево и подарък от издателство „Библиотека България“.

Още по темата:

Сподели: