Масова ваксинация започва в „Медицински център-1-Севлиево“

Снимка: Pixabay.com

От утре, 23 февруари, в „Медицински център-1-Севливо“ започва масова имунизация срещу Covid-19.

Здравното заведение е един от десетте ваксинационни пункта в областта, определени със заповед на здравния министър. Ваксините ще се поставят в специално оборудван за целта имунизационен център, където на пациентите ще са на разположение екип от лекар, медицинска сестра и технически секретар.

Въпреки че предстои имунизация за така наречената четвърта фаза от националния ваксинационен план /в която попадат хората над 65 години и с хронични заболявания/, няма ограничения във възрастта и преминаването от една фаза в следваща и това не означава, че хора от предишната няма да могат да се ваксинират.

Ваксинационният пункт в „Медицински център-1-Севлиево“ ще работи всеки делничен ден от 11:00 до 16:00 часа без предварително записване. Необходимо е пациентите да предоставят документ за самоличност. На този етап здравното заведение не предоставя голяма възможност за избор на ваксина.

Екип на място, във фирми и учреждения

„Медицински център-1-Севлиево“ може да осигури екип на място за поставяне на ваксини. Услугата е за улеснение на работодателите в града, които желаят да организират масово ваксиниране на свои работници и служители.

Още по темата:

Сподели: