МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ започва кардиологична консултация за преболедували COVID-19

Снимка: Pixabay.com

Заради установени кардиологични усложнения след прекарана коронавирусна инфекция в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ започва масирана кампания за профилактика. 

„За съжаление, се оказа, че преборването на коронавируса не означава пълно излекуване. Много често има последващи усложнения, които трябва да се установят навреме и да станат акцент в последващия възстановителен процес на пациентите. Ето защо решихме да изпреварим събитията и да сведем до минимум негативните последици при пациентите с минала коронавирусна инфекция“, коментира управителят на севлиевската болница д-р Пламен Цеков и апелира жителите на общината да се възползват от профилактичната кардиологична консултация. 

30 дни след началото или след негативен ангигенен тест, можете да се обърнете към кардиолозите на лечебното заведение за оценка на състоянието на сърцето и установяване на евентуална необходимост от допълнителни изследвания или лечение. 

Прегледите ще се извършват във „Вътрешно отделение“ с предварително записан час на регистратурата или на телефон: 0895 521106.

Близо 1 300 севлиевци са преборили Covid-19 от началото на пандемията до момента и е добре да се консултират с кардиолог, карегорични са специалистите от МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.

Още по темата:

Сподели: