Много награди и изненади подготвят на фестивала „Семе българско“

За шеста поредна година в парк „Казармите“ жителите и гостите на Севлиево ще се насладят на феерия от вкусове и забавни игри

Томбола с награди и много изненади подготвят за първи път организаторите на шестото издание на Националния фестивал „Семе българско“. Събитието ще се проведе на Лазаровден и Цветница в парк „Казармите“ в  гр. Севлиево с подкрепата на Община Севлиево. Партньорите на фестивала и изложителите осигуряват продукти от своето производство, с които ще зарадват част от гостите на събитието. Ще бъдат раздадени матрак, топери и възглавници от „Паралел“ ЕАД, продукти от асортимента на „Идеал Стандарт – Видима“ АД, вкусни храни и напитки от изложителите, полезни вещи за дома, произведени от български майстори.

Участието в томболата ще е безплатно, като всеки посетител ще получава на входа на парк „Казармите“ талон, с който ще може да участва и да спечели една от наградите.

В неделя – 21 април, любимецът на най-малките посетители на фестивал „Семе българско“ – Зайо Байо ще им осигури игри и забавления, а в традиционната томбола един от малчуганите ще спечели весел и  удобен пуф фотьойл.

И тази година в базара ще се включат близо 100 изложители, които ще предложат на посетителите на събитието български семена, вина, мляко и млечни продукти, цветя, билки, ядки, плодове, зеленчуци, мед и пчелни продукти, керамични и дървени изделия.  Гост на събитието отново ще е базар „Забравени традиции, живи вкусове” или както неговите инициатори го наричат – „Селски мол”. В рамките на фестивала читалища от общините Севлиево и Габрово ще предложат домашно приготвени храни от продукти, отгледани в селския двор или в малката ферма, за да дадат възможност на всеки  да опита от онова, което местните хора са имали на своята трапеза от миналото до наши дни. Посетителите ще се докоснат отново и до старите предмети от бита, служили десетилетия наред. Заедно със „Селския мол“, в парк „Казармите“ ще гостуват част от участниците на фермерския пазар в Пловдив, които също ще отправят кулинарни предизвикателства към посетителите на фестивала „Семе българско“.

Партньорът на събитието – „Идеал Стандарт – Видима“ АД ще се включи в базара с нещо вкусно. На символична цена всеки ще може да си закупи ароматни храни, а събраните средства ще бъдат предоставени в подкрепа на двете благотворителни каузи тази година – за двойките с репродуктивни проблеми и за хората със зрителни нарушения от Община Севлиево.

„Освен да съхраним българските традиции и обичаи чрез фестивала „Семе българско“, ние в Севлиево искаме и да развием наша силно изразена българска идентичност. Събирането на едно място на толкова много различни инициативи доказва колко е важно в наши дни да имаме подобни фестивали“, сподели кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

За 20 април (събота) в парк „Казармите“ „Идеал Стандарт – Видима“ АД е организирала и лекоатлетически крос, посветен на 85-годишнината от създаването на фирмата. В кроса могат да се включат всички деца, като те ще бъдат разделени на възрастови групи. Регистрацията ще се извършва на място до 11:00 часа пред официалната трибуна. Класиралите се до трето място във всяка възрастова група ще бъдат наградени с медали и предметни награди на официалната трибуна в 13:30 часа.

ОТ КЪЛНА ДО ВЪРХА – ВСЕ БЪЛГАРСКО!

Сподели: