„Музика без граници“ завладя севлиевската публика

Концертът беше част от събитията, които Община Севлиево организира по повод 140-годишнината на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.

Специално за концерта в града пристигнаха внуците на световноизвестния композитор Панчо Владигеров – Александър Владигеров (тромпет) и Константин Владигеров (пиано и кларинет), които показаха виртуозните си умения заедно със сина на Емил Камиларов – Стефан Камиларов (цигулка) и неговия внук – цигулар, Милена Караджова (вокал), Стоян Янкулов (ударни и перкусион) и Борис Таслев (бас).
Музикантите изпълниха някои от най-известните произведения на легендарния композитор Панчо Владигеров, като вечерта започна с неговата композиция „Северна песен“ от ранния му композиторски период.

Класическите произведения с нов аранжимент и балканските ритми вдигнаха публиката на крака, а приятна изненада за всички в залата беше изпълнението на Александър Владигеров, който изпълни пъстри балкански ритми едновременно на два тромпета.

Публиката в Севлиево имаше възможността да чуе и някои от най-великите класическите произведения, сред които и на легендарния Йохан Себастиян Бах. Изненадата на вечерта беше качването на сцената на малкия внук на Емил Камиларов, който заедно с дядо си зарадва публиката с изпълнението на класически унгарски творби.

Концертът беше благотворителен и всички желаещи имаха възможността да направят дарение за закупуване на дръвчета, които ще бъдат засадени на специално избрано място в Севлиево в седмицата на гората през април.

Всички си тръгнаха от залата, заредени с много положителна енергия и усещането за добре прекарано време.

Сподели: