Наградиха изявените ученици и учители по повод 24 май

Стотици севлиевци се стекоха днес на пл. „Свобода“, за да отпразнуват 24 май – Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост. Официалната програма започна с изпълнение на химна „Върви, народе възродени“ в изпълнение на Севлиевска духова музика.

Сред официалните гости на тържеството бяха д-р Иван Иванов – кмет на община Севлиево, Иглика Събева – народен представител, Здравка Лалева – председател на Общински съвет Севлиево, Емилиян Маринов – член на управителния съвет на Бизнес сдружение „Севлиево 21 век“, заместник-кметовете на Община Севлиево, общински съветници, директори на училища, детски градини, учители и представители на бизнеса.

В празничното си обръщение кметът д-р Иван Иванов поздрави учители, ученици, дейци на просветата и културата. „24 май е ден на буквите, закодирали във времето духа на един древен народ, поел огромна духовна мисия. Не случайно днес всички ние се прекланяме пред мощта на писаното слово и пред делото на просветителите, опазили и възродили в народната памет истината за нашия род.

Днешният ден е показателен за пътя, който сме извървели с обща енергия и високо чисто съзнание. Това е денят, в който не просто говорим за един невероятен духовен подвиг, осветил необратимо най-тъмните времена, но и си даваме сметка, че това задължава – да бъдеш воин на духа, да имаш вяра и да устоиш“, каза д-р Иванов.

На тържеството кметът връчи почетни отличия на зрелостници за постигнати високи резултати, отличен успех и изключителни постижения в различни области.

Награди получиха Любен Станчев, Ангел Гоцов, Габриела Белоева, Искра Мичева, Михаела Минчева, Анета Филипова, Ива Филева, Виктория Рачева, Александър Петров и Кристиана Тинчева, възпитаници на СУ „Васил Левски”, както и Ипек Юсеинова, Фатме Касова, Николай Ненчев и Борис Тодоров от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.

Тази година Синдикатът на българските учители – Севлиево излъчи номинации за Националния конкурс „Учител на годината”. Отличието получи г-жа Силвия Попова – старши учител в Детска градина „Мечо Пух”, с.Кормянско.

Плакет и благодарствен адрес получи за особен принос в развитието на професионалното образование в община Севлиево г-жа Дарина Христова – дългогодишен преподавател в ПГМЕТ „Ген.Иван Бъчваров“.

Тържественият ден продължи с празнични песни, стихове и танци, в изпълнение на севлиевски деца.

 

Сподели: