Над 200 нови дървета са засадени в Севлиево през тази година

Само за последните четири години са засадени нови 800 растения, които пречистват въздуха и красят градската среда

Нови 126 дървета са засадени в последните няколко дни в Община Севлиево. В момента тече вторият етап от засаждането на растенията, които ще направят значително по-красив и зелен общинския център. Новите дърветата са от видовете кълбовиден шестил, червенолистен явор, яворолистен платан, бяла бреза, сребролистна липа, червен клен и ясен.

През пролетта в Севлиево бяха засадени и други 90 дървета, част от които бяха доставени в парк „Казармите“, в детска градина „Слънце“ и по квартални улици.

През последните 4 години в Община Севлиево са засадени общо над 800 нови дървета от видовете кълбовидна акация, яворолистен платан, червенолистен шестил с вретеновидна корона,  обикновен явор и явор гинала. Доставени са още червенолистен явор, кълбовиден шестил, бял ясен, червен дъб, японска магнолия, червенолистна японска вишна, златен дъжд, червенолистна ябълка, бреза, лирово дърво и червеноцъфтящ кестен цер.

Кампанията по засаждане на нови дървета в Севлиево не е спирала през последните осем години. През настоящият сезон има доставени най-много дървета като това е и една от мерките за подобряване на качеството на въздуха. Друга важна цел е градската среда да става все по-приветлива за хората.

 

 

Сподели: