На съд – двама лихвари от Севлиево

Pixabay.com

В Габровския съд започват две наказателни дела, образувани по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово против двама севлиевски лихвари.

Днес е делото срещу И.И. от Севлиево, обвинен в извършване на престъпление против кредитната система. В периода от април на 2015 г. до 9 март 2019 г. в Севлиево, като физическо лице, без съответно разрешение по Закона за кредитните институции, той е предоставял кредити на различни лица при уговаряна и варираща по размер лихва, като с дейността си е получил значителни неправомерни доходи в размер на общо 22 495,97 лв.

В края на седмицата, на 18 юни ще се гледа още една подобно дело, против З.И., също от Севлиево. Доказателствата сочат, че като лихвар от януари 2014 г. до декември 2018 г., той също предоставял кредити на различни лица от Севлиево и Дряново, с което получил значителни неправомерни доходи под формата на уговорена и заплатена лихва по предоставените заеми, както и облага от прехвърляне на недвижим имот, общо в размер на 202 293,40 лева и с това е причинил значителни вреди.

Още по темата:

Сподели: