Ново оборудване за детското отделение в Общинската болница – дарение от най-големите работодатели в Севлиево и Общината

18 нови легла, 18 матраци и нощни шкафчета, 5 медицински абсорбатори и ново работно облекло ще бъдат закупени и дарени на Педиатричното отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ от фирмите „Идеал Стандарт – Видима“, „Хамбергер България“ , „АББ България“ и Община Севлиево. Това обявиха днес управителите на дружествата, които заедно с кмета д-р Иван Иванов посетиха отделението.

„На първо място са децата, затова искаме да създадем по-добри условия и да инвестираме в базата на лечебното заведение“, каза изпълнителният директор на „Идеал Стандарт – Видима“ Ярослав Дончев. Николай Петров и Джузепе Русо заявиха, че застават зад всяка съвместна с Общината кауза. До избора как да подпомогнат отделението се стигнало след няколко съвместни срещи между кмета и тримата най-големи работодатели, на които решили да обединят сили и да работят в общи каузи за развитието на общината.

„Имаме готов проект да санираме Болницата. Приключи обследването на сградата, сега търсим финансиране“, съобщи кметът. И затова са избрали закупуването на преносимо оборудване, защото „през следващата година детското отделение ще бъде преместено в новото крило на сградата“.

„Досега никой не ни е оказвал такова внимание“, каза завеждащият отделението д-р Карчева и благодари на всички дарители.

В края на миналата година беше открито изцяло ремонтираното Хирургично отделение в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. Здравната инфраструктура ще се подобри още повече след планирания от Общината ремонт на вътрешното отделение.

Още по темата:

Сподели: