Общината дава 90 000 лв. за ремонт на Хирургичното отделение

Усилени строителни дейности текат в Хирургичното отделение на общинската болница МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево. Толкова мащабен ремонт не е правен от далечната 1946 година, когато е построена първата част от Болницата.

Днес кметът д-р Иван Иванов и управителят на лечебното заведение д-р Пламен Цеков инспектираха ремонта в отделението.

„Община Севлиево отпуска 90 000 лв., за да се подобрят условията за прием и престой на пациентите“, каза кметът д-р Иванов. Останалите средства ще бъдат доплатени от касата на болничното заведение.

Отделението изцяло ще се преобрази до средата на ноември, когато се очаква дейностите да приключат.

Ремонтът предвижда нови радиатори в болничните стаи и коридора. Старите врати се сменят с алуминиеви. Подменят се старата ел.инсталация и старите осветителни тела.

Към 10 от болничните стаи се обособяват санитарни възли, изградени от двуслойни влагоустойчиви стени от гипсокартон. В новите санитарни помещения се изграждат ВиК инсталация и настилка от теракот. Стените се облицоват с фаянс, таваните са окачени, изпълнени с минералофазерни платна.

Подовата настилка в стаите и в коридорите също ще бъде сменена. На мястото на старата се слага безшевна антибактериална, с полиетиленово покритие.

Стените и таваните  в стаите ще се боядисат с антикондензна противоплесенна боя.

Сградата на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево е построена на два етапа – през 1946 г. е била готова до втория етаж. По-късно, през 1977 г. е надстроена до вида, в който е днес. Сградата е сред най-старите и въведена в експлоатация през 1978 година.

Автор: Мирела Ганчева

Сподели: