Община Севлиево започва изграждането на спортно игрище за мини футбол

Стартират строителните дейности по изграждането на спортно игрище за мини футбол за широко ползване от населението с размери 18/36 метра. Теренът, върху който ще се изгради, в момента представлява стара асфалтова настилка.
Игрището ще бъде покрито с изкуствена тревна настилка – 40 мм, материалът е 100% полиестер, с висока износоустойчивост, противоподхлъзваща, върху предварително подготвена и подравнена основа с изпълнен дренаж.
Очертаването на игрището ще бъде изпълнено от изкуствена трева. Ще бъдат монтирани 2 бр. кошчета за отпадъци с максимална височина 100 см., с капацитет – 35 литра и 4 бр. пейки без облегалки. Оградата ще бъде от мека плетена полиетиленова оградна мрежа – 4м+ 2м, вкл. крепежни елементи. Осветлението на спортната площадка ще се управлява ръчно за времето на използването й. За обекта е предвидено и дежурно (охранително) осветление с автоматично управление.
Финансирането е от капиталовата програма на Община Севлиево за 2023 г. и е в размер на 143 400 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 30 дни.

Сподели: