Община Севлиево ремонтира улици и водопроводи в града

Кметът д-р Иван Иванов инспектира обектите
Със затоплянето на времето Община Севлиево стартиа серия ремонти, предвидени за 2021 г. Изцяло подменен е водопроводът по ул. „Цар Симеон“. Започва подмяната на тротоарните настилки и предстои цялостно асфалтиране на улицата, а следващата седмица ще приключи и подмяната на водопровода на ул. „Стара планина“, в участъка от кръстовището с ул. „Никола Д. Петков“ до кръстовището с ул. „Ал. Стамболийски“, където ще бъде изградено трето платно за движение и ще бъдат ремонтирани тротоарите.
Паралелно ще започне подмяната на и водопровода на ул. „Росица“ в участъка от кръстовището с ул. “Опълченска“ до кръстовището с ул. „Велика и Георги Ченчеви“. Предвижда се ремонт на тротоарите и преасфалтиране на цялата улица. Финансирането на ремонтните дейности е осигурено от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.
Продължава ремонтът по ул. „И. К. Устабашиев“, като до седмици ще приключи реконструкцията на тротоарите и ще бъде положен новияг асфалт на улицата.
В началото на март стартира подмяната на водопровода и отклоненията от него по ул. „Стара планина“ в участъка от светофарите до изхода на града. Там също ще бъдат подменени тротоарите и ще бъде преасфалтирано уличното платно.
През 2021 г. ще бъдат ремонтирани още улиците „Опълченска“ и „Марин Попов“ до кръстовището с ул. „Никола Д. Петков“.

Сподели: