Община Севлиево ще финансира СК по самбо и джудо “Раковски” за участието им в международни турнири

Общинският съвет в Севлиево гласува днес предложението на кмета д-р Иван Ивнов на СК по самбо и джудо “Раковски” да бъде предоставена допълнителна финансова помощ. През годините клубът развива активна спортна дейност и се е прославил с високо спортно майсторство. Севлиево се гордее с показаните резултати от спортистите и завоюваните от тях медали на държавни, балкански, европейски и световни шампионати.

През месец юни 2024 г. клубът ще има участие в две значими международни състезания. Първото е международният турнир по джудо STRUGA OPEN в Република Северна Македония, в който ще вземат участие 18 състезатели. Второто е Балканското първенство по джудо за момчета и момичета в град Битоля на 29 и 30 юни 2024 г. и в него ще участват трима състезатели от клуба като част от представителния отбор на България.

За подпомагане и съдействие за участието в двете състезание е необходимо допълнително подпомагане в размер на 2500 лв., за което Община Севлиево има финансов ресурс, а общинските съветници одобриха предложението.

Още по темата:

Сподели: