Осъдиха двама, играли хазарт с пари от чужда карта

Окръжен съд – Габрово осъди двама севлиевци  с  условно наказание „лишаване от свобода“ за използване на данни от платежен инструмент без съгласието на титуляра.

На 14 април 2021 година, в района около сградата на Районно управление на МВР в Севлиево, С.Ш. намерил мъжки портфейл – собственост на мъж от Севлиево с лични документи, пари и две дебитни карти. По-късно заедно с К.А. използвали данни от едната карта, правейки на два пъти онлайн залози за участие в хазартни игри, като депозирали общо сумата от 200 лева.

Използването на данни от дебитната карта без съгласието на титуляра ѝ донесе на С.Ш. и К.А. наказания от по 8 месеца лишаване от свобода, изпълнението на които се отлага с изпитателен срок от 3 години. На С.Ш., който не е съобщил за намерените вещи на собственика, на властта или на този, който ги е изгубил  се налага и глоба в размер на 100 лева.

Съдът одобри споразумение между защитника им и прокуратурата, след като по делото бе представено доказателство, че причинените на пострадалия имуществени вреди са възстановени.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Сподели: