Осъдиха мъж от Крамолин, обвинен за катастрофа с автобус

Снимка: Pixabay.com

Мъж от с. Крушево бе осъден за причинена смърт и телесни повреди при пътнотранспортно произшествие с автобус, превозващ работници, информират от Окръжен съд, Габрово.

На 26 юни 2018 г.,  в Габрово, при инцидент с автобус загина човек и седмина пострадаха. Мъжът управлявал товарен автомобил „Мерцедес Атего“.Той бе обвинен, че е нарушил правилата за движение и предизвикал пътнотранспортно произшествие с автобус „Пежо Карсан“. При инцидента по непредпазливост е причинена смъртта на мъж от Габрово и наранявания /средни телесни повреди/ на седем пътници  в автобуса. Подсъдимият е направил всичко, зависещо от него, за да окаже помощ на пострадалите. Той бе осъден на 4 години лишаване от свобода, при първоначален общ режим и бе лишен от право да управлява МПС за срок от 4 години. Окръжен съд – Габрово го оправда по обвинението, че  е нарушил  правилата за движение и това е станало причина за инцидента.

След жалба на подсъдимия, делото бе разгледано и от Апелативен съд – Велико Търново, който измени първоинстанционната присъда единствено в частта, с която е признат за виновен да е нарушил правилата за движение. В останалата част присъдата на Окръжен съд – Габрово е потвърдена.

Окончателно по спора се произнесе Върховният касационен съд, който потвърди акта на въззивната инстанция. Решението  не подлежи на обжалване, с което присъдата влиза в законна сила.

Още по темата:

Сподели: