Откриха ремонтираните манипулационна и лекарски кабинет в Педиатричното отделение

Ремонтираните манипулационна и лекарски кабинет в Педиатричното отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” бяха официално открити днес.
Лентата прерязаха президентът на Ротари клуб Цветомир Цанков, кметът на Севлиево д-р Иван Иванов, управителят на болницата д-р Пламен Цеков и завеждащият Детското отделение д-р Карчева.
„Ротари клуб-Севлиево за поредна година успя да реализира този свой проект, като за целта организира над 150 физически лица, фирми и организации. През нашата 16-годишна история, винаги сме се стремели да служим на нашия град безкористно, с чисти помисли и намерения. Успяхме да организираме много инициативи, повечето от които вече са ежегодни“, каза президентът на клуба Цветомир Цанков и благодари на всички досегашни президенти на Клуба. „Имате нашия ясен ангажимент, че ще продължим да работим в обществена полза и ще бъдем все повече насочени към младото поколение“, обеща Цанков.
„Благодарен съм на всички Вас, затова, че за пореден път отделяте от времето си, отделяте от средствата си, за да направите нещо, което ще ползват всички граждани на нашата община“, каза кметът д-р Иванов. Той отбеляза, че в момента тече ремонт на хирургичното отделение и уточняват параметрите за ремонт на вътрешно отделение следващата година. „Имаме намерението да санираме Болницата“, подчерта кметът и допълни: „Общината и Ротари, и всички приятели, които могат да отделят време и средства, ще  направим така, че Болницата да е в добро състояние и нашите съграждани да я ползват в едни нормални, съвременни условия“.
Д-р Пламен Цеков благодари на Ротари клуб за изпълнения по време на благотворителната вечер ангажимент. “Видях една сериозна ангажираност от хората в Севлиево, а и не само. Радвам се, че целта на тази благотворителна вечер беше именно подобряване условията за работа в Детското отделение“, допълни д-р Цеков и отбеляза, че в последните няколко години вижда сериозна подкрепа за лечебното заведение.
„Г-н Цанков не пестеше времето и енергията си, беше тук непрекъснато “, каза д-р Карчева, която сподели, че първият пациент на манипулационната е бил нейният син. Тя благодари още и на г-н Гатев, за ремонта на боксовете.
Средствата за ремонт на манипулационната и лекарския кабинет бяха събрани на пролетния бал на Ротари Севлиево в края на април. Тогава организацията събра рекордните 11 550 лв.
Автор: Мирела Ганчева

Сподели: