Отличиха рисунка на Радост Бакалова в конкурса „Рицарят в мен“

На специална церемония в Националния дворец на децата бяха връчени наградите от петото издание на конкурса за детска рисунка „Рицарят в мен“. Сред отличените са шестокласничката Радост Бакалова от СУ „Васил Левски” в Севлиево, с преподавател Иван Иванов и Вяра Пенчева от трети клас на СУ „Райчо Каролев”, гр. Габрово, с преподавател Йовка Александрова. В тазгодишното издание на конкурса участваха и ученици от Австрия, Сърбия, Република Северна Македония и Украйна.

Конкурсът се организира от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, Националния дворец на децата, с подкрепата на МОН, Министерство на културата и Синдиката на българските учители.

По регламент в надпреварата могат да участват ученици от 1 до 12 клас, а целта му е чрез рисунки да се пресъздаде рицарството, като изграждане на личности и характери. В края на април Командерия „Св. Лазар Български” награди участниците от Габровска област, като за национално ниво бяха класирани 16 творби.

„Наградите са много ценни, защото в конкурса участваха хиляди рисунки от  пет държави. За мен беше чест лично да връча златен медал и диплом за отлично представилите се малки художници от област Габрово“, каза командерът Богомил Петков.

Творбите на севлиевските ученици може да бъдат разгледани в Музея на съвременното изкуство в града до края на юни.

Сподели: