Отлично представяне за плувците ни на турнира „Русалка“

При закрития на 25 метров плувен  басейн в Стара Загора  се проведе XI-ти  турнир „Русалка” в дните 11 и 12 март. В надпреварата участваха 346 състезатели от 27 плувни клуба, разпределени в три възрастови групи – група А (род.2012 г.), група В ( род. 2013 год.) и група С (род.2014 – 2015 г.).

СК Викинг 2008 – Севлиево бе представен  достойно  от петима състезатели. Много силно представяне на плуващата в група А  Никол Иванова, която с най-добри лични постижения в дисциплините 100 и 200 м. гръб,  заслужено спечели 2 бронзови медала. Отличното й представяне бе затвърдено и с 4-то място в дисциплината 50 м. гръб. Съотборничките и Йована Петрова, Ивелина Ножарова и Александра Събчева стартираха в група В . Йована плува с голямо желание и успя да се класира на 6-то място в дисциплината 200 м. св. стил с най-добро лично постижение. След дълго  отсъствие Александра Събчева достигна до 9-то място в дисциплината 50 м. бътерфлай. С постигнат най-добър личен резултат Ивелина се класира на 13-то място в дисциплината 50 м. св. стил.

В същата възрастова група при момчетата стартира Благовест Георгиев, който плува най-успешно в дисциплината 50 м. бътерфлай и се класира на 8-мо място.

Много емоционални бяха стартовете в щафетното плуване. Отбора на момичетата успя да стъпи на 8-мо място в дисциплината 4 х 50 м. св. стил.

Състезанието  се  отрази  положително в мотивационно отношение за състезатели и треньори, споделят от ръководството на клуба. Предстоят  усърдни тренировки в подготовката  за достойно представяне и в следващите състезания от спортния календар на БФПС за 2023 год.

Сподели: