От днес в СЗ „Дан Колов“ отново можете да спортувате

Общинският кризисен щаб в Севлиево разгледа Заповед №РД-01-272 на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която се разрешава спортът на закрито и реши от днес (22 май) колективните спортни занимания на закрито в спортна зала „Дан Колов“ да бъдат разрешени по график, без състезателен характер и без публика, а от вторник (26 май) се разрешават по график и индивидуалните, и колективни спортни занимания в спортна зала „Дан Колов“ за деца до 18-годишна възраст, без състезателен характер и без публика.

От Заповедта на министъра става ясно още, че остават затворени игрални зали, дискотеки и барове, както и закритите части на заведенията за хранене и развлечение. Всички учебни занятия и извънкласни дейности остават преустановени като изключение се прави за провеждането на учебни практики и стажове на курсантите от Академията на Министерство на вътрешните работи, свързани със сигурността и опазването на обществения ред, както и обученията в някои учебни центрове, изброени в Заповедта. До 21 май остават затворени детските градини и яслите.

Съгласно заповедта не се разрешава провеждане на масови спортни мероприятия на открити и закрити места, като изключение се прави за колективно и индивидуално спортуване без състезателен характер и без публика на открито, а във фитнес центрове и зали, при заетост на местата не повече от 10 човека за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. м площ. От 22 май се разрешават колективните спортни занимания на закрито – без състезателен характер и без публика, а от 26 май се разрешават и същите за деца до 18-годишна възраст.

Забранява се провеждането на масови научни мероприятия, както и на културно-развлекателни мероприятия на закрито, с изключение на музеи, галерии, библиотеки и кина. Забранява се провеждането на всякакви организирани събирания на групи над 10 лица, както и посещенията на външни лица в лечебните заведения.

От 8:30 до 10:30 часа хранителните магазини остават отворени само за хора над 60 години, а посещенията на спортни и детски площадки на закрито остават забранени.

Дейностите, които остават разрешени, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки. Заповедта е в сила до 14 юни.

Сподели: