Партиите се договориха за ръководството на Районната избирателна комисия


15-те членове на Районната избирателна комисия в Габрово, включително председател, двама заместник – председатели и секретар, ще бъдат разпределени между  ПП „ГЕРБ” -с 6 представители, Коалиция  „БСП за България” – с четири, ПП „Движение за права и свободи“ – двама, Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака И ВМРО” – един, ПП „Воля“ – един, Коалиция „Демократична България-обединение“ – един. Пълно съгласие за ръководството на Районната избирателна комисия в Габрово постигнаха представителите на парламентарно представените партии и коалиции с едно изключение.

Подкрепени единодушно бяха предложенията за председател, секретар и двамата заместник – председатели, както и за членовете на РИК от съответните квоти. Не се постигна съгласие за определяне представителя от Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака И ВМРО”, която има право на един член в състава, а бяха излъчени две предложения.  При така създалата се ситуация Централната избирателна комисия ще го определи служебно.

Всички представители на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове в Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, направиха предложения за състав на членове на РИК-Габрово.

Предстои областният управител Невена Минева да изпрати своето предложение в ЦИК за назначаване на Районна избирателна комисия – Габрово. Ръководство, което ще бъде предложено е за председател – Мария Недева, излъчен от ПП „ГЕРБ“, двама зам. – председатели  – Евгени Попов и Маргарита Ангелова – съответно от ПП ДПС и ПП „ВОЛЯ“, и секретар Еленка Колева – от Коалииця „БСП за България”.

Сподели: