Пет медала завоюваха за плувците ни на международен турнир

Старозагорският клуб „Траяна“ бе домакин на XI-тото издание на международния турнир по плуване в памет на Руси Русев. В надпреварата по сините коридори на закрития плувен басейн се включиха 263 плувци от 30 плувни клуба. Турнирът бе открит от официалните гости – актрисата Койна Русева, която е дъщеря на Руси Русев и Таня Богомилова – златен медалист на „бруст“ от Олимпиадата в Сеул през 1988 година.

Турнирът на 25-метровия общински басейн беше в четирите възрасти с държавни шампионати – от деца на 11 години, младша, старша до мъже и жени.

                                                                                                                                        СК „Викинг 2008 – Севлиево“ бе представен изключително достойно от Яна Петкова, Ивайла Йонкова, Лилия Криндова, Мария Василева и Момчил Баев. Състезателите в турнира бяха разпределени в четири възрастови групи А,В, C и D.

В група D ( род.2010-2011 г.) за отбора на Викинг 2008  се стартираха Яна Петкова (род.2010 г.) и Момчил Баев (род.2010 г.) . Яна подобри личните си постижения и в четирите си старта, като в дисциплините 50 и 100 м. бътерфлай заслужено се изкачи 2 пъти на почетната стълбичка спечелвайки 2 сребърни  медала. Момчил също коригира най-добрите си лични постижения и в четирите си старта. В дисциплината 50 м. бруст при много силна конкуренция той спечели бронзов медал, а в стартовете си на 100 м. бруст и 100 м. съчетано се нареди на престижното 4-то място в класирането. Останалите състезатели на отбора стартираха в група С ( род. 2008-2009 г.)

Много силно плуване за Ивайла Йонкова, също с най-добри лични постижения и в четирите си старта. В дисциплината 200 гръб състезателката успя да се справи с конкуренцията на по-големите състезателки в групата и заслужено се изкачи на почетната стълбичка с бронзов медал. Отличното и представяне бе потвърдено с още две четвърти места в дисциплините 50 и 100 м. гръб. Лилия Криндова плува отлично в дисциплината 100 м. св. стил и с най-добър личен резултат заслужено спечели бронзовото отличие. Мария Василева плува най-добре в дисциплината 100 м. бруст, а постигнатия резултат и отреди 7-мо място в класирането.

Според треньорите показаните резултати в турнира са предпоставка за добро представяне на отбора в Държавните първенства през ноември.

Сподели: