Победа за ФК „Севлиево“ над “Ботев” – Враца

1:0 записа отборът на Севлиево в домакински мач срещу втория отбор на “Ботев” – Враца в първия мач от първенство на Северозападна Трета лига.

„Мачът беше много оспорван. В 24-та минута, след изпълнение на корнер от Християн Василев се получи възможност за голово положение и Добрин Петров със задна ножица изпълни рядко срещан красив гол във вратата на гостите. Тази точка се оказа и победната в мача“, коментира спортният директор на клуба Валентин Нанков.

Той съобщи още, че севлиевци са имали и други много добри голови ситуации, но са успели да ги реализират. Във второто полувреме Добрин Петров на два пъти е имал възможност да увеличи преднината, но топката минавала покрай вратата. Мирослав Радев изпълнил прецизно пряк свободен удар, но вратарят на гостите го отразил. Доста напрегнати са били последните минути от мача, защото и футболистите от втория отбор на „Ботев“ – Враца са играли добре.

„Важното е, че запазихме резултата и спечелихме три точки. Играта на нашият отбор беше добра, има още какво да се желае, но победителите никой не ги съди“ – коментира Нанков. Той съобщи, че продължава търсенето на нови, добри футболисти, които да издигнат нивото на отбора, защото всички други условия за добра подготовка и добри резултати от следващите дербита ги има: един от най-добрите треньори в лицето на Ферарио Спасов, много добра спортна база – в момента се прави ремонт на стадион „Раковски“, пълна подкрепа от страна на Община Севлиево и спонсора на отбора Цветан Ботев.

Сподели: