Поздравление от кмета на Община Севлиево по случай празника на града

Уважаеми съграждани,
скъпи гости от близо и далеч,

Радвам се, че сме заедно в един от най-важните дни за нашия град. На 14 октомври е празник за всички севлиевци – денят, в който в нашия край ознаменуваме прибирането на реколтата и честваме с благодарност покровителката на Севлиево – света Петка българска.

Този ден започва с камбанен звън за Петковден, който отеква в душата като равносметка за плодовете от още една година. Днес ние обръщаме поглед навътре към себе си, където са още живи следите на нашите предци – онова славно минало на нашия град, което днес живее във вените на децата ни.

Тази година се навършват 502 години от първото споменаване в официален документ на името Селви – дневно селище с още по-древни корени, които водят до средновековния град Хоталич, даритан от средата на 13 век – един от най-големите по площ, редом със столиците Плиска, Преслав и Търново.

И днес Севлиево продължава да бъде икономически и социален оазис – това се дължи на всички севлиевци, които носят в гените си предприемчивия дух на поколенията преди тях и на доброто взаимодействие между централната, местната власт и бизнеса. Това води до изключително добър икономически климат и личи по инвестициите. В Севлиево отдавна няма безработица. Над 1200 фирми работят тук и продължават да се развиват. През последните години успяхме да привлечем и много нови инвестиции, а също и много средства по европроекти.

Тук е мястото да благодаря на всички вас за подкрепата, която получаваме, за да вдъхваме заедно нова сила в родния ни град. И не на последно място – честит имен ден на всички, които днес празнуват. Бъдете здрави, щастливи и вдъхновени!

В последния от поредицата празнични дни, ви пожелавам ароматът на есен и печена тиква да изпълва сърцата ви до следващата година, когато отново ще сме тук, за да празнуваме заедно и да берем плодовете на своя труд!

Нека продължим да бъдем достойни синове и дъщери на тези, които преди стотици години са положили тук първия камък и са създали град, завещали са ни традиции, които да пазим и почитаме!

Да бъде!
Честит празник, Севлиево!

д-р Иван Иванов,
Кмет на Община Севлиево

Сподели: