Политическите партии не се разбраха за състава на СИК за изборите в Стоките

Консултациите се проведоха днес от 11:00 часа в зала 200 на Община Севлиево, като присъстваха представители на всички парламентарно представени партии и коалиции в 49-то Народно събрание. Не беше постигнато съгласие за определяне състава на секционната избирателна комисия (СИК) за произвеждането на нов избор за кмет на кметство Стоките на 10 март 2024 г.
Кметът д-р Иван Иванов откри консултациите, като цитира утвърдените от Централната избирателна комисия Методически указания за определяне съставите на СИК на територията на общината и за разпределение на местата в ръководствата на СИК в нови и частични избори (без съставите на 5-членните СИК и на ПСИК).
Общинската избирателна комисия – Севлиево с Решение № 207-МИ/29.01.2024 г. определи секционната избирателна комисия за нов избор за кмет на кметство Стоките на 10 март 2024 г. да се състои от седем члена, разпределени както следва: ГЕРБ-СДС – двама, ПП-ДБ, Възраждане, ДПС, БСП за България и ИТН – по един.
Не беше постигнато съгласие за разпределението на ръководния състав на СИК, съгласно направеното предложение. От БСП за България поискаха секретарското място, което от ОИК е разпределено на “Възраждане”, но съгласие не беше постигнато.
Решението следва да бъде взето от ОИК.

Сподели: