Пореден приз за танцов клуб „Хопни ми, тропни ми” Севлиево

Диплом и медал за Второ място извоюваха момичетата и момчетата от клуб за народни танци с ръководител Пламен Христов на националния фолклорен фестивал в село Боженци.

На 25 юни на площада в Архитектурно-исторически резерват „Боженци “ и пред петчленно професионално жури над 300 изпълнители от цяла България показаха своите танцувални умения и певческо изкуство.

Танцьорите от „Хопни ми, тропни ми,” се представиха в категория „Обработен фолклор” с танците  Копаница и Кулско хоро с хореография на Пламен Христов и Беньо Пенев. Макар и камерен, съставът показа амбиция и желание за добро представяне, което се увенча с успех. Освен аплодисментите, признание за своя труд, формацията спечели симпатиите на журито и на многочислената публика.

Второто издание на фестивала се превърна в празник на българщината, умело съчетал природата на това притегателно място с красотата на българските шевици, песенното богатство и фолклорни ритми. А освен наградата, за момичетата и момчетата остана удовлетворението че се наредиха на почетната стълбица между състави с дългогодишни традиции.

Сподели: